Радий бачити Вас на моєму блозі!

Головна сторінка

пʼятниця, 28 жовтня 2016 р.

Цікаві факти про блютус.


А чи знаєте ви, що Bluetooth перекладається з англійської, як "синій зуб". А назвали його так на честь короля Харольда I або Харольда Синьозубого (норм. Harald Blåtand), який правив у X столітті Данією і частиною Норвегії та об'єднав ворогуючі данські племена в єдине королівство. Мається на увазі, що Bluetooth робить те ж саме з протоколами зв'язку, об'єднуючи їх в один універсальний стандарт.

Логотип Bluetooth є поєднанням двох нордичних ( « скандинавських » ) рун :

« Хаглаз » ( Hagall ) - аналог латинської H




і « Беркана » ( Berkanan ) - латинська B.


Таким чином , ці символи правильно було б перекласти, як королівські ініціали Harald Blåtand

Специфікація Bluetooth була розроблена групою Bluetooth Special Interest Group ( Bluetooth SIG ) , яка була заснована в 1998 році. До неї увійшли компанії Ericsson , IBM , Intel , Toshiba і Nokia. Згодом Bluetooth SIG і IEEE досягли угоди , на основі якої специфікація Bluetooth стала частиною стандарту IEEE 802.15.1

Bluetooth дозволяє цим пристроям з'єднюватися   , коли вони знаходяться в радіусі до 100 метрів один від одного (дальність сильно залежить від перешкод) , навіть у різних приміщеннях.

Існує два види атаки на блютус пристрої з метою злому - пасивна та активна . Обидві процедури злому достатньо складні і включають декілька етапів , основний з яких - збір пакетів даних та їх аналіз . Самі атаки засновані на вразливості в механізмі аутентифікації і створення ключа - шифру між двома пристроями.

Немає коментарів:

Дописати коментар