Радий бачити Вас на моєму блозі!

Головна сторінка

пʼятниця, 28 жовтня 2016 р.

5 цікавих маловідомих фактів про Андроїд


1. Android спочатку був створений для цифрових камер




Пошуковий гігант Google купив Android в 2005 році, тоді Енді Рубін (Andy Rubin) представляв цю платформу як «рішення з відкритим вихідним кодом для телефонів». Але роком раніше Рубін створював Android як операційну систему для цифрових камер. Однак він усвідомив, що майбутнє за смартфонами, а не камерами, і підкоригував плани розвитку платформи. Проте, Android прийшов і в цифрові фотоапарати, просто дещо пізніше, ніж це замислювалося спочатку.

2. Великі гравці не бачили загрози на початку шляху Андроїд





Open Handset Alliance був створений Google та її ключовими партнерами в 2007 році, тоді ж було оголошено про роботу над мобільною операційною системою з відкритим вихідним кодом, заснованої на ядрі Linux.

Тоді компанія Apple випустила тільки першу версію iPhone, а ринок був представлений Symbian, BlackBerry, Palm і Windows Mobile. Представники Nokia, найбільшого виробника того часу, заявили, що не бачать в Android ніякої загрози, а глава підрозділу Windows Mobile не розумів, на що сподівається новий гравець на ринку.

Більш того, головні особи Symbian коментували оголошення про роботу над Android: «Ми представлені на ринку вже дев'ять років. За цей час ми бачили десяток нових платформ, які з'являлися і говорили, що Symbian в небезпеці. Ми серйозно ставимося до таких заяв, але у нас вже є справжні телефони, справжня платформа, а також сила накопиченого досвіду ... Ми вже виділи кілька спроб створити якийсь стандарт на основі Linux ... але Linux є фрагментарним в своїй основі. Він некерований ».

Цікаво, що дана заява про фрагментарності є проблемою Android і донині, однак це не заважає їй постійно збільшувати частку на ринку мобільних пристроїв.

3. Android є найбільш швидкозростаючою ОС у світі






У 2013 році, всього через 5 років після появи першого смартфона під управлінням Android на ринку, кількість активних користувачів системи подолало позначку в один мільярд. Це найшвидший приріст за весь час серед всіх операційних систем. Для порівняння, Apple знадобилося 6 років, щоб досягти позначки в 700 мільйонів користувачів з iOS, а Symbian за 11 років зміг об'єднати під своєю егідою 450 мільйонів, після чого пішов на спад.

4. Android використовується в найбільшому числі пристроїв




Серед трьох основних гравців мобільних операційних систем Android працює на найбільшій кількості пристроїв. Незважаючи на те, що основна частка припадає на смартфони та планшети, Android використовується в телевізорах, смарт-годинах, камерах, побутовій техніці, розумних окулярах, автомобілях, ігрових приставках і багатьох інших.

Це досягається за рахунок відкритості системи, адже скористатися кодом Android може будь хто розуміється людина, а дозвіл у Google необхідно просити тільки для установки пакета фірмових додатків, які навряд чи будуть потрібні в посудомийній машині або тренажері.

5. Логотип Android створив дизайнер з російським корінням





Культовий робот Android з'явився в 2007 році завдяки дизайнеру з Сан-Франциско з російським корінням Ірині Блок (Irina Blok), яка більше не працює в Google. Логотип мав бути максимально простим, а також містити в собі робота. Ірина Блок знайшла натхнення у піктограмах, які зазвичай можна зустріти на дверях громадських вбиралень, що зображують чоловіків і жінок. Остаточний логотип не змінився по сей день, а сам логотип може видозмінити будь-який бажаючий, в тому числі і звичайні користувачі Android завдяки додатку Androidify.

Немає коментарів:

Дописати коментар